AKTUELNO

Televizija Pink i portal Pink.rs nastavljaju da daju doprinos borbi protiv svakog vida nasilja.

Narodna skupština Srbije usvojila je 23. novembra 2016. godine novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, čiji je nacrt izradilo Ministarstvo pravde u cilju borbe protiv porodičnog nasilja. Zakon o sprečavanju nasilja u porodici donosi nove mere, čija primena počinje od 1. juna 2017. godine.

Foto: Ministarstvo pravde

U vezi sa tim, Ministarstvo pravde pokrenulo je kampanju "Isključi nasilje", koja za cilj ima da nizom aktivnosti, preko društvenih mreža i uz podršku medija, podigne svest svih aktera u društvu o nasilju u porodici, informiše i edukuje različite ciljne grupe, i približi nove zakonske mere kako onima koji mogu da budu ili jesu žrtve porodičnog nasilja, tako i ostvarenim ili potencijalnim počiniocima.

U okviru kampanje urađena je i posebna internet prezentacija iskljucinasilje.rs, kako bi se na transparentan način najšira javnost edukovala da prepozna sve vrste porodičnog nasilja i da adekvatno reaguje na njega.

Pink nastavlja inicijativu Stop nasilju!

Foto: Ministarstvo pravde

Kampanju podržavaju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republičko javno tužilaštvo, a sadržaj internet prezentacije je kreiran uz podršku nevladinih organizacija.

U okviru kampanje "Isključi nasilje" Ministarstvo pravde je izradilo TV spot (prvi od tri), koji za cilj ima da najširoj javnosti ukaže na sve pojavne oblike nasilja u porodici.

I. P.

#Ministarstvo pravde

#Nasilje

#Vršnjačko nasilje

'